Патријарх српски г. Иринеј отворио изложбу „Осам векова уметности под окриљем Српске Православне Цркве“
11. October 2019
Промоција књиге „Гледајмо се у очи“ у Мостару
13. October 2019

Двадесет година епископске службе владике Григорија

„Најрадије бих вас све загрлио и најрадије бих вас све прозвао по имену…” цитат је из једног од ранијих обраћања епископа Григорија, данас Епископа диселдорфског и немачког, а којим је почела свечана академија у част двадесетогодишњице његове епископске сужбе, од чега је деветнаест година провео као херцеговачки епископ.

Највећа дворана Требиња, у требињском Културном центру, била је исувише мала да би примила све оне из тог града, Херцеговине и из разних других крајева, који су присуствовали том догађају.

Током програма, вођеног од стране Тамаре Рајковић и ђакона Бранислава Рајковића, направљен је осврт на пет главних сегмената деловања епископа Григорија у протекле две деценије. О градитељству, међурелигијским односима, списатељству, богословљу и епископству епископа Григорија током вечери су говорили протопрезвитер-ставрофор Дражен Тупањанин, фра Ико Скоко, Данијела Јелић, проф. др Богољуб Шијаковић и епископ Атанасије.

Програм су употпуниле и улепшале чланице Хора „Света Анастасија” са својом хороначалницом Бранком Јанковић, као и фото-видео прилози монаха Теофила, протагонисте новог пројекта Епархије под називом „Видеослов”.

фото: Јован Видаковић

Извор: Епархија захумско-херцеговачка