Е-продавница

Тајна људске душе – Свети Николај Алма-Атински и Казахстански
27. July 2016
Подвиг заједништва – Презвитер Никола Лудовикос
27. July 2016
Прикажи све

Царски пут Крста Господњег

320,00 RSD


Царски пут Крста Господњег који води у живот вечни, 176 страница. Издаје: „Сибирско Подворје“, Москва 2011. година

  • Димензије: 14х1х20.5 центиметара
  • Шифра производа: 556170
SKU: knjiga-2107. Категорија: .

Опис производа

ПРЕДГОВОР

           Књига „Царски пут Крста Господњег“, била је издата на полу – словенском и полу – малоруском наречју 1709. год. од стране Архиепископа Черниговског Јована Максимовича и због своје поучности, била је у мноштву примерака распрострањена по целој Русији, али, због нејасноће језика, постала је за многе недоступна, тако да су многи изражавали жељу да се књига преведе на руски језик. То је урадио свети Јован максимович.

             Ставрофил је, слично светом јерми, човеку апостолских времена, био послан од Бога ради његовог поучавања и ради опште користи Цркве – Анђео покајања, кога је свети ЈЕрма назвао пастиром и наставником.

             Да је светитељ Јован Максимович био човек чврсто православни и истинито духовни – сведочи његов свети живот, његово блажено уснуће, многа благодатна знамења, која су се вршила по његовим молитвама и најзад и то, што је 1826. год. после 111 година од његове кончине, при поправци зида Тоблоског саборног храма, где је био погребен светитељ Јован – тело његово нађено нетрулежно и благоухано