Е-продавница

Чин архијерејског освећења храма – Патријарх српски Павле
22. December 2014
Интервјуи II – Патријарх српски Павле
22. December 2014
Прикажи све

Општи типик – Патријарх српски Павле

400,00 RSD


Општи типик – Патријарх српски Павле, 137 страница. Издаје: „Издавачки фонд“ Архиепископије београдско-карловачке, Београд 2013. година

  • Димензије: 14.5х1.5х21 центиметара
  • Шифра производа: 063054
SKU: knjiga-0449. Категорија: .

Опис производа

РЕЧ УЗ ОВО ИЗДАЊЕ

              Књига нашег претходника, блаженог спомена, Патријарха Павла – Општи типик преко целе године, настајала је током његовог вишедеценијског преданог учествовања у богослужбеном животу наше Цркве.

                Од самих почетака његовог урастања у освештани поредак молитвеног живота Цркве Божије, патријарха Павла је красила љубав према богослужбеном поретку и ревност у њеном усвајању и примењивању у свакодневном животу.

                Плод те љубави и такве ревности су и странице које су пред вама. Оне изворно нису писане са циљем да једног дана буду објављене као књига. Њихова основна намена била је да олакшају малдом богослову, а потом монаху и свештенику, сналажење у сложеним структурама нашег богослужења. Павлова потоња просветна и архипастирска служба пробудиле су у њему, како и сам каже у свом Уводном слову ове књиге, решеност да ове забелешке једног дана преточи у помоћни уџбеник за духовне школе и практичан приручник за певнице наших манастирских и парохијских храмова.

                 Тешке и оскудне године које су за нама спречиле су га у томе. Сматрао је, скроман и састрадалан са својим народом какв је увек био, да време и снагу, као и материјална средства, треба усмеравати на друге, тада, претежније ствари.

                 Када су се прилике у нашој земљи, колико – толико смириле благословио је да се ове странице, коначно, објаве. Данас су оне угледале светло дана као шести том првога кола Сабраних дела Патријарха Павла