Е-продавница

Отац Серафим Роуз – Јеромонах Дамаскин
8. March 2017
Острво небеско и земља живих
8. March 2017
Прикажи све

Аскетски огледи, први део – Свети Игњатије Брајчанинов

450,00 RSD


Аскетски огледи, први део – Свети Игњатије Брајчанинов, 305 страница. Издаје: Задужбина Светог манастира Хиландара, Београд 2006. година

  • Димензије: 15х2х24 центиметара
  • Шифра производа: 721027

Нема на стању

SKU: knjiga-0114. Категорија: .

Опис производа

ПОЗДРАВНО СЛОВО

            Доба сјајне Ромеје и Србије Немањића било је кратко, али довољно да се утврди темељ нашем народу, његовој Цркви и култури, да он узрасте до свог места у заједници народа. У оно време су Хиландар и светогорска пожртвованост Хиландараца били непосредни источник и учесник те повести и узрастања.

           Данас је на истом путу завештања светог Саве и Симеона изникла једна савремена и будућности посвећена хиландарска установа у отаџбини, „Задужбина Светог манастира Хиландара“. Њен задатак је да настоји да у нашем времену и пред очима света оваплоти две највеће заповести: Љуби Господа Бога својега свим срцем својим… и: Љуби ближњега свога као самог себе (Мт 22,37-39.

           Књиге које се појављују пред нашим читаоцима један су од полодова Хиландарске задужбине. Упознавајући савременог човека са богатим и спасоносним духовним наслеђем Цркве, Задужбина кроз своје библиотеке објављује дела православних аутора, од светих отаца до савремених богослова, духовника и писаца.

           Тако Хиландар кроз своју отаџбинску Задужбину наставља своје присуство у духовном и културном простору матице, непрекинутим писаним трагом, започетим делом и словом светог Саве Српског.

Игуман манастира Хиландара

Архимандрит Мојсије