Е-продавница

Духовни устанак – Јеромонах Игњатије Шестаков
2. May 2020
Ничег не бива без жртве – Протојереј Александар Шаргунов
2. May 2020
Прикажи све

Бог и рокенрол – Арсеније Јовановић

250,00 RSD


Бог и рокенрол – Арсеније Јовановић, 163 странице. Сећања и изводи из дневника једног монаха о његовом вољеном и најбољем пријатељу из младости, покојном сликару Душану Герзићу Гери и још понешто о Богу, души, Цркви, савременој уметности и данашњем времену. Издаје: Православац, Шабац

  • Димензије: 13.5х1х20 центиметара
  • Шифра производа: 522113
SKU: knjiga-3087. Категорије: , .

Опис производа

ПРЕДГОВОР НОВОМ ИЗДАЊУ

              Прошло је шест година од појаве ове књиге у јавности. Као што је уобичајено у књижевном свету, за то време могле су се чути и похвале и осуде. Позитивне критике су долазиле, што се могло и очекивати, махом од људи који су наклоњени Цркви. Но, ту спадају и сви они који још увек сматрају да традиционални систем вредности, односно оно што показује непролазни квалитет, током целокупне људске историје, још увек има, и имаће заувек, суштински значај и превласт над свим оним што брзо ниче и још брже вене.

               Међутим, будући да је то и потребно и добро, чула су се и другачија мишљења, негативне критике, па и осуде. Пошто је мени, као аутору, свакако важно да знам одлаке долазе похвале, а можда још више и осуде, за протекло време у разговору са многима закључио сам следеће: