Патријарх српски примио лекарски тим Србије
17. March 2020
Српска Православна Црква увек уз свој народ
19. March 2020

Епископ Јоаникије: Ослонимо се на Божје милосрђе

После објаве медија да је Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије од 16. марта 2020. године у самоизолацији, Владика је потврдио да се у новонасталој ситуацији придржава превентивних медицинских упутстава, да се добро осећа и да нема никаквих симптома корона вируса.

-Поштујићи речена упутства појачаћу молитву за оздрављење свих обољелих, рекао је Владика. -Користим прилику да позовем све вјерне да поштују савјете својих љекара и да се и овом приликом ослоне на Божје милосрђе и свете тајне Христове које су извор здравља и вјечног живота. Треба нам доста разборитости али без узнемирености и панике. Нека и ово искушење буде изазов да покажемо љубав једни према другима да би Господ примио наше молитве и брзо одагнао од нас сваку болест дарујући нам здравље, међусобни мир и братско разумијевање, поручио је Владика.

Епископ је казао да је неумесно писање појединих црногорских медија како је ”Јоаникије ушао у нашу земљу” и каже ”ја сам ушао у своју земљу, у моју Црну Гору и у моју од Бога повјерену ми Епархију”.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка