ВДС: Посета Дому МНРО на Новом Београду
20. April 2018
Патријарх Иринеј у Млаки: Срби не смejу заборавити своје жртве, али морају праштати
22. April 2018

Митрополит Амфилохије служио Литургију у Радовићима

Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је 21. априла 2018. године свету службу Божју у цркви Светог Спаса у Радовићима код Тивта.

У току Литургије Владика је произвео месног пароха оца Алексанра Брашанца у чин протопрезвитера. Новом протопрезвитеру Владика је пожелео да га Господ укрепи да још ревносније настави да дела свето дело служења Господу, Цркви Божјој и народу Божјем.

Отац Александар је заблагодарио речима да свештеници треба да буду омиљени у народу као што су апостоли били омиљени у народу. -Али треба исто тако да и народ буде омиљен свештенику. Када се успостави такав однос, онда ће и Царство Божје бити у нама и са нама, рекао је отац Александар.

У литургијској проповеди митрополит Амфилохије је рекао да народи земаљски и данас сматрају да је Христос велики пророк, као што су то сматрали и његови савременици. -Али земаљски народи би хтјели да њега учине царем земаљским, као што су то хтјели и они Јевреји, казао је Митрополит црногорско-приморски и додао да земаљски народи брину о хлебу, а Господ је обећао храну која не пролази и воду од које се не жедни, и то је испунио, и данас испуњава.

-И данас тај хљеб, Њега као хљеб живота, Он дарује свакоме људскоме бићу, и даје ту воду која отиче у живот вјечни. То је оно што је Црква примила силом Духа Светога и што Цркву чини Црквом Божјом, Црквом Христовом кроз вјекове, казао је митрополит Амфилохије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска