Патријарх српски примио Апостолског нунција
6. August 2020
Патријарашка Литургија у цркви Свете Петке на Чукарици
8. August 2020

Опело и сахрана игумана сланачког Андреја

-Отац Андреј је оставио најбољи пример вере и љубави према Богу и нашем народу. Зато ће му Црква остати вечно захвална молећи се Господу да га прими тамо где су наши свети преци, рекао је између осталог патријарх Иринеј.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служиo je 7. августа 2020. године монашко опело новопрестављеном архимандриту Андреју, игуману манастира Светог архиђакона Стефана у Сланцима.  Претходно је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, началствовао светом заупокојеном Литургијом. Архимандрит Андреј је сахрањен на манастирском гробљу у Сланцима у молитвеном прусуству многобројног свештенства, монаштва и верног народа.

-Где год је био, отац Андреј је оставио најбољи пример о себи, о својој вери, о својој љубави према Богу и нашем народу. Зато ће му Црква остати вечно захвална и молити се Господу да га прими тамо где су наши свети преци, јер је и вером својом и животом својим заслужио да буде међу нашим светим прецима, рекао је између осталог патријарх Иринеј.