Његово Преосвештенство Владика крушевачки др Давид служио је 25. марта 2017. године са свештенством трстеничким и метохијским свету Литургију у скиту Свете Петке код Трстеника. 

Скит је смештен на тврдим висоравнима изнад Љубостиње, где обитавају и смирују своју душу две монахиње – Марија и Евпраксија. Оне су својим вредним, испосничким рукама уредиле скит као перивој Свете Петке. Светињу и невелику манастирску башту украсиле су венцима пролећног цвећа, тако да је све одисало и мирисало на пролеће и долазак Благовести, Цвети и Васкрса.

Велику радост свим присутнима учинили су верници из многострадалне Метохије – родног краја владике Давида: Осојана, Шаљиновине, Бање и Ђураковца, на челу са својим парохом Милошем Вукићем. Као што су после Косовског боја овде свиле гнездо удовице јунака и мученика – царица Милица и Јефимија, тако су и наша многострадална браћа дошла са вером, надом и љубављу да на овом приснотекушчем извору освеже и укрепе своје напаћене душе.

-Само је Господ лекар, Спаситељ и једини путовођа у васкрсење и живот вечни, рекао је Владика и топло заблагодарио браћи из Метохије на труду, жртви и љубави коју су принели дошавши у Епархију крушевачку.

После агапе – трпезе љубави у монашком скиту, гости су обишли и срдачно били примљени у царској лаври манастира Љубостиње.

пензионисани свештеник протојереј-ставрофор Милосав Егерић

Извор: Епархија крушевачка