-Данашњи празник је велика тајна Бога Живога, који нам открива своје Тројично Лице – Оца, Сина и Духа Светог. Данас је свака река Јордан на коме присуствујемо откривењу ове велике тајне, рекао је Патријарх српски Иринеј на празник Богојављења у Николајевској цркви у Земуну.

Свечана литија предвођена Патријархом српским, челницима Општине Земун и престолонаследником Александром и принцезом Катарином Карађорђевић окупила је више од две хиљаде верника на Земунском кеју где је Његова Светост освештао воде Дунава и благословио неустрашиве пливаче: -Сви смо ми иконе Божје и зато нам Господ заповеда да волимо ближње своје и сваког човека без обзира на националност, боју коже и културу.  Преко две стотине пливача пливало је за Часни крст, а међу њима и две девојке и Пољак Јакоб Дубњак . Најбрже до Часног крста стигао је Урош Радуловић (20) из Београда коме је Патријарх уручио заслужену награду и признање.

Благодаримо нашим вредним сатрудницима из Телевизије Храм и Радија Слово љубве чији прилог са Богојављенске литије у Земуну можете чути ОВДЕ, као и фотографу Информативне службе СПЦ ђакону Драгану Танасијевићу чије светлописе можете погледати у галерији испод.