У суботу, 12. јануара 2019. године, по благослову старешине парохије Светог Николаја Српског јереја Душана Михајловића у парохијској сали цркве Рођења Пресвете Богородице Антиохијског Патријархата у Сантјаго де Чилеу одржана је божићна приредба за децу.

Аутор сценарија и организатор манифестације већ по устаљеној традицији била је попадија Елина Михајловић. Приредби је претходио период интензивних припрема – писање сценарија, пробе са малим и одраслим учесницима програма, избор музичке пратње, припрема певачких и плесних нумера, као и израда сценских костима. Сви учесници су се озбиљно припремали за наступ како би публици била показана незаборавна, јарка и весела, али истовремено озбиљна и дубока сценска представа која је за основу имала јеванђелску историју о Рођењу Богомладенца Христа.

У току представе публика је имала прилику да чује руске православне песме Рождество Христово, Анђео је долетео и Ова светла ноћ, традиционалне Божићне песме на шпанском Тиха ноћ и Божић, као и песму Светог владике Николаја Анђели певају. Готово све музичке нумере у представи  изведене су уз музичку сарадњу женског фолклорног певачког ансабла Калинка, чији је професионализам у многоме допринео укупном изврсном утиску ове, четврте по реду, Божићне приредбе за малишане у пaрохији Светог Владике Николаја у престоници Чилеа, Сантјагу.

На крају представе деци су подељени божићни поклони, а сви присутни су позвани да се окупе ради заједничке фотографије.

фото: Алексеј Руденко-Десњак, Pravoslavie.cl