У Богословији Светог Саве у Београду 5. септембра 2017 године генерација богослова 2003-2007 године прославила је десетогодишњицу матуре. Од почетка свог школовања па и сада кроз живот ученици ове генерације се воде речима Христовим „Идите, дакле и научите све народе крстећи их у Име Оца,и Сина и Светога Духа, учећи их да држе све што сам вам заповедио“.

Прослава матуре почела је молитвено, служењем свете Литургије у капели Богословије посвећеној Светом Сави, а началствовао је презвитер Мирољуб Симеуновић, уз саслужење презвитера Александра Јефтића, Милоша Тришића, Драгише Цвјетковића, као и ђакона Бранка Илића и Јована Новитовића.

Одслужен је и парастос свим преминулим професорима и ученицима ове школе.

-Одавде смо пошли у свет да служимо Господу, као и наши многобројни претходници, а ево и овог дана се овде сабрасмо у славу Божју. Јер не може се Господ  само умом разумети, већ прихватањем својим целим бићем, нагласио је презвитер Мирољуб Симеуновић.

Ову генерацију поздравили су проф.др  Драган Протић, ректор, као и професори протођакон Милан Ковачевић, Александар Јевтић и Горан Раденковић. Уместо преминулог професора Јована Стаменковића, разредни час одржао је професор Раденковић, подсетивши присутне на дане одрастања и духовног узрастања.

-Ова генерација изродила је добре људе и часне духовнике, који трудом и радом, знањем и саветима које су понели из овдашњих клупа, своју православну мисију обављају од Србије, Републике Српске, Европе до Сједињених Америчких држава, истакао је Раденковић

За садашње ученике и особље ове интитуције, трпезу љубави приредили су слављеници.

презвитер мр Стефан Дамјановић