Летовање ученика богословија у Грчкој
25. August 2017
Празник Успења Пресвете Богородице у Раковици
28. August 2017

Директори основних и средњих школа код владике Лаврентија

Поводом почетка нове школске године, владика Лаврентије сабрао је директоре свих основних и средњих школа које се налазе на територији Епархије шабачке. Овом скупу присуствовао је и помоћник министра просвете Александар Пајић.  Присутнима се најпре обратио помоћник министра просвете уз речи благодарења Епископу шабачком за сав уложени труд у организацији верске наставе. Он је истакао да му је част што је Епархија шабачка једна од пет епархија Српске Цркве којима је листа вероучитеља у потпуности одобрена, као и то да сви вероучитељи предложени за рад у школама испуњавају све услове неопходне да предају у школи.

У текућим разговорима директори школа нису имали никаквих додатних примедаба на рад вероучитеља, нити на организацију верске наставе у школи. Разговарало се о унапређењу верске наставе у школама, као и о другим текућим питањима и проблемима.

Владика Лаврентије је захвалио свим директорима на дугогодишњој успешној сарадњи, на њиховој предусретљивости и посебној пажњи директора према вероучитељима. Владика је истакао да је проценат ђака који похађа верску наставу у основним и средњим школама у Епархији шабачкој довољан показатељ колико се сви заједно трудимо и желимо да наша деца буду верски образована.

dav

Извор: Епархија шабачка