Е-продавница

Повратак Оцу Небеском – Песме Оца Симеона
22. April 2017
Божанствена Литургија – Поје хор монахиња Манастира Жиче
22. April 2017
Прикажи све

Старац Тадеј – Духовници

320,00 RSD


ДВД Старац Тадеј – Духовници, издавач: Манастир Светих Благовести – Градац, Србија

  • Димензије: 13х1х19 центиметара
  • Шифра производа: 743002
Шифра производа: cd-0038. Категорија: .

Опис производа

            Овај разговор са оцем Тадејем снимљен је у манастиру Ковиљ 2002. године, 2. априла, између 9 и 11 сати пре подне. На сусрет заказан посредовањем владике Порфирија, отац Тадеј дошао је тачно на време из оближње Бачке Паланке, у пратњи домаћина у чијој је кући тада боравио. Ходао је лагано, дисао тешко, говорио споро и тихо. Речено ми је да је болестан и врло слаб, али да може и хоће да говори.

             Када смо се упознали и сели један преко пута другог, није ме ништа питао и ниме ми ништа говорио. Некаква свечана тишина трајала је, мислио сам, бескрајно, док су свега минут или два колеге проверавале функционисање камере и микрофона. Међутим, веома речит био је његов поглед. Осећао сам као да ми њиме поставља нека птања и да ја на њих немо одговарам. Мислим да никада нећу заборавити сјај у радозналим очима оца Тадеја, сјај пун жара и живота, сасвим супротан његовој старости и крхком здрављу које га прати од рођења.

              На крају интервјуа, опет се повукао лагано и без речи, остављајући некакву празнину иза себе која као да је говорила да је доста разговора и да он више нема потребе да прича. Колико знам, бише га јавно нико није није ни видео