Е-продавница

Слава Богу за све
18. October 2016
Акатист Светом Серафиму Саровском чудотворцу
18. October 2016
Прикажи све

Научно-духовни симпосион о женском монаштву – Манастир Жича

1.500,00 RSD


ЦД / ДВД – Научно-духовни симпосион о женском монаштву – Манастир Жича 1 – 4. септембар 2011. 3хДВД видео. Језици: српски, грчки, руски, француски

  • Димензије: 14х1х28 центиметара
  • Шифра производа: 072042

Нема на залихама

Шифра производа: cd-0203. Категорија: .

Опис производа

           С благословом Његове Светости Патријарха Српског, г. Иринеја, у Светом Манастиру Жичи, септембра 2011. године, одржан је међународни научно-духовни симпосион “О женском монаштву”.

            Симпосион, одржан поводом обележавања, осамстогодишњице постојања Манастира, сабрао је тридесетак предавача, као и мноштво гостију из Грчке, Русије, Кипра, Француске, Сирије, Грузије и православних епархија Српске цркве из отаџбине и расејања.

            Ово духовно сабрање започело је речима Његове Светости Патријарха Српског г. Иринеја, да је монаштво одувек било највећа снага Цркве. Духовне великане, који су кроз векове на највернији и најистинитији начин тумачили од Бога откривену истину, изнедрило је управо монаштво.

               Предавачи су разматрали питања у вези са женским монаштвом: о његовим библијским, историјским и светоотачким основама, о обележјима његовог унутрашњег устројства кроз историју, као и о стању у којем се оно данас налази