Е-продавница

Акатист икони Пресвете Богородице Державнаја
4. August 2018
Из дана у дан с Патријархом Павлом
4. August 2018
Прикажи све

Дечији молитвеник са тумачењем

130,00 RSD


Дечији молитвеник са тумачењем, 156 страница. Јутерње, вечерње и друге молитве са неопходним објашњењима, са руског превела Тијана Мирковић, илустровала Љиљана Милинковић. Издаје: Епархија бихаћко-петровачка СПЦ и НИКА, 2004. година

  • Димензије: 10х1х14 центиметара
  • Шифра производа: 439065
Шифра производа: knjiga-2770. Категорија: .

Опис производа

Предговор

           Драга децо,

           У рукама држите ваш молитвеник. То је књига ваших молитава Богу, Господу Исусу Христу, Пресветој Богородици, анђелу чувару и светитељима божијим. Богу су миле молитве свих људи, али ваше молитве и молитве деце Богу су најмилије. Сам Господ Исус Христос, иако савршени Бог и савршени човек, непрестано се молио Богу. Тиме је нама показао како да се молимо, како Бога да славимо, како да му благодаримо! Пресвета Богородица се као девојчица непрестано Богу молила у храму божијем. Бог је због тога удостоји највеће части међу женама. Светитељи божији, као нпр. наш Свети Саво – млади Растко Немањић, непрестано се Богу молио и Бог је његовим молитвама благословио наш наорд, нашу средњовековну Државу, нашу Цркву. Њихови примери нека вам послуже за угледање.

Нека ваше молитве Богу, чисте као планинска роса и благоухане као мирис тамјана, Бог услиши и благослови нас и сву васељену, све људе и народе свијета.

С благосвом божијим, Епископ бихаћко-петровачки Хризостом