Е-продавница

О Богу и људима – Владика Николај
22. December 2014
Српском народу кроз тамнички прозор – Епископ Николај
22. December 2014
Прикажи све

Мисионарска писма – Епсикоп Николај

450,00 RSD


Мисионарска писма – Епсикоп Николај, 347 страница. Издаје: Манастир Лелић

  • Димензије: 14x2x20 центиметара
  • Шифра производа: 928006

Нема на залихама

Шифра производа: knjiga-0085. Категорија: .

Опис производа

РАДНИКУ КОЈИ ПИТА: ШТА ЈЕ ТО ДУХОВНИ ЖИВОТ?

Па духовни живот и јесте прави живот. Остало је све ствар.

Ствар је и тело наше; земља позајмљена од земље. земља, вода, огањ и ваздух – из те четри ствари изграђено је тело човечје. Изграђено је оно тако вешто и чудесно, да се не да изрећи ни описати. па ипак је тело само једна ствар, није живот; која, није путник; кавез, није птица.

Шта је онда живот? Свето Писмо Божје јасно објашњава то на првом листу свом. И сазда Господ Бог човјека од праха земаљскога, и дуну му у лице дух животни; и поста човјек душа жива.

Знаш ли добро шта означавају речи посредно и непосредно? Посредно, дакле, од земље, створио је Бог тело, а непосредно, од Себе, удахнуо је у њ дух животни. Тако је човек постао душа жива. И тако је човек привидно ствар, али ствар са духом животним у себи, који је непосредно од Творца.

Тим духом животним држи човек везу самим Створитељем својим и са сваколиким небеским духовним светом, који је око Створитеља. један пламичак, који личи на вечни пламен Божанства. Иако телом гмижемо по земљи међу инсектима ми смо тим пламичком везани с највишим небесима и вечношћу