Е-продавница

Бог је жив – Веронаука за породице
21. February 2015
Отац Серафим Роуз – Јеромонах Дамаскин
21. February 2015
Прикажи све

Аскетски огледи, трећи део – Свети Игњатије Брјанчанинов

640,00 RSD


Аскетски огледи, трећи део – Свети Игњатије Брјанчанинов, 411 страница

  • Димензије: 15х2.5х23.5 центиметара
  • Шифра производа: 721029
Шифра производа: knjiga-1330. Категорија: .

Опис производа

            Доба сјајне Ромеје и Србије Немањића било је кратко, али довољно да се утврди темељ нашем народу, његовој Цркви и култури, да он узрасте до свог места у заједници народа. У оно време су Хиландар и светогорска пожртвованост Хиландараца били непосредни источник и учесник те повести и узрастања.

           Данас је на истом путу завештања светог Саве и Симеона изникла једна савремена и будућности посвећена хиландарска установа у отаџбини, „Задужбина Светог манастира Хиландара“. Њен задатак је да настоји да у нашем времену и пред очима света оваплоти две највеће заповести: Љуби Господа Бога својега свим срцем својим… и: Љуби ближњега свога као самог себе (Мт 22,37-39.

           Књиге које се појављују пред нашим читаоцима један су од полодова Хиландарске задужбине. Упознавајући савременог човека са богатим и спасоносним духовним наслеђем Цркве, Задужбина кроз своје библиотеке објављује дела православних аутора, од светих отаца до савремених богослова, духовника и писаца.

           Тако Хиландар кроз своју отаџбинску Задужбину наставља своје присуство у духовном и културном простору матице, непрекинутим писаним трагом, започетим делом и словом светог Саве Српског.

Игуман манастира Хиландара

Архимандрит Мојсије