Е-продавница

Охридски Пролог у кутији – Владика Николај
22. December 2014
У азбуци свог учења – Свети Николај Српски
22. December 2014
Прикажи све

Беседе – Епископ Јован Велимировић

550,00 RSD


Беседе – Епископ Јован Велимировић, 366 страница. Издаје: Глас Цркве, Шабац 2012. година

  • Димензије: 17x2x25 центиметара
  • Шифра производа: 001068

Нема на залихама

Шифра производа: knjiga-0070. Категорија: .

Опис производа

Епископ Шабачки ЛАВРЕНТИЈЕ

Сећање на Владику Јована

НАЈМАРКАНТНИЈА ЛИЧНОСТ

           Владика Јован Велимировић, био је велики и духом и телом. Ко га се сећа, уверен је, да је био најмаркантнија личност, не само на челу Епархије шабачко-ваљевске, него и у целој Српској цркви свога времена.

              Имао сам срећу да ми, пре његовог избора за епсикопа, буде Ректор и професор у Богословији Светог Саве, што ми чини част и што ми је дало могућност да га изближе упознам.

                Промисао Божји довео ме је на ову епархију, о којој се он раније бринуо. Тек доласком у Шабац, увидео сам како је Владика Јован био изузетна и грандиозна личност, наручито као организатор. Дугогодишње педагошко искуство, помогло му је да свештенике, од којих су већина били његови ученици, постави свакога на право место и да над њима бди као родитељ; да им помаже, заклања и штити од бројних искушења, која су сатански кидисали на Цркву у то изузетно тешко доба по Светосавље. Ништа није мањи био и у својој неимарској делатности: украсио је епархију бројним новим као и обновљеним храмовима и домовима; оживео и обновио наше манастире