Е-продавница

Преподобни Филотеј Пароски – Монах Теоклит Дионисијатски
22. December 2014
Васпитањем до успешног човека – Борка Жужа
22. December 2014
Прикажи све

Двор Патријаршије у Београду – Боривој Анђелковић

490,00 RSD


Двор Патријаршије у Београду – Боривој Анђелковић, 110 страница. Неки подаци, објашњења, слике. Издаје: „Издавачки фонд“ Архиепископије београдско-карловачке, Београд 2013. година

  • Димензије: 17x1x22 центиметара
  • Шифра производа: 063117
Шифра производа: knjiga-0407. Категорија: .

Опис производа

             Текстови објављени у овој књизи су управо сакупљени подаци-материјал који је био доступан и прибран упоредо, у току рада на уређивању и обнављању патријарашког резиденцијалног и репрезентативног простора, у 2010-2011. години.

               Обнова је била неопходна. Требало је прво да се утврди и предложи функционални распоред свих предмета у организацији просторија, да се спроведе у распоред намештаја одређена стилска уједначеност а сачува аутентичност простора. исто тако, било је неопходно да се укаже и на потребз за заштитом уметничких предмета, посебно с обзиром на њихов историјски значај. Све ово у мери и под околностима у којима је то данас могуће, имајући у виду ограниченост средстава за ту намеру, са којима се располаже.

               Овај незавршени посао би требало наставити и допуњавати. Прикупљени материјал треба да, као подсетник и подстицај послужи и помогне бољем упознавању наслеђених вредности, како би се допринело даљем одржавању и чувању.

Боривој Анђелковић

Београд,

фебруар 2012. године