Епископ војни Јован: Обнова духовних вредности којима се српски војник водио кроз славну историју

Владика Арсеније богослужио у Миријеву и Калуђерици
24. January 2017
Владика Јоаникије: Свети Сава је у свом роду разгорио живоносни огањ јеванђељске вјере
26. January 2017

Епископ војни Јован: Обнова духовних вредности којима се српски војник водио кроз славну историју

Преосвећена господа Епископи шумадијски и војни Јован и шабачки Лаврентије освештали су, на празник Преподобног Теодосија, војну капелу Преподобног Теоктиста у касарни „Церски јунаци“ у Шапцу.

После освећења архијереји су одслужили прву свету архијерејску Литургију у новоосвећеном богослужбеном месту при Восјсци Србије. Литургији су присуствовали командант Речне флотиле капетан бојног брода Андрија Андрић и велики број офоцира и подофицира Војске Србије. Обраћајући се присутнима епископ Јован је изразио велику радост и задовољство због чињенице да је касарна „Церски јунаци“ у Шапцу добила дивно богослужбено место у којем ће се водити редован литургијски живот.

После литургијског дела уприличена је трпеза љубави на којој су подељене захвалнице и пригодни поклони свима који су учествовали на уређењу богослужбеног места. -Освећењем капеле Преподобног Теоктиста у шабачкој касарни обнављамо традицију неговања духовних и моралних вредности којима се српски војник водио кроз нашу славну историју, поручио је Епископ војни г. Јован.

Извор: Епархија шумадијска