У уторак, 29. маја 2018. године, када Црква слави трећи дан Духова, у топчидерском храму Светих апостола Петра и Павла свету Литургију служио је јереј Владимир Марковић уз саслужење ђакона Бошка Савића, професора у Богословији Светог Саве у Београду.

И овог трећег дана саборовања у Духу Светоме топчидерски храм је био домаћин ученицима Основне школе за децу са оштећеним слухом „Стефан Дечански“ из Београда. Предвођени својим вероучитељем гђицом Дијаном Вуковић шездесет ученика ове школе се причестило на Литургији.

Након Литургије јереј Владимир Марковић је поздравио сву децу и професоре школе „Стефан Дечански“ и пожелео им добродошлицу у топчидерски храм и овог другог дана окупљања. Говорио је о блаженствима која је Господ обећао свима који имају љубави ка врлини милосрђа, свима који подносе недостатке и телесне слабости, поруге, понижења пред овим светом, свима који са љубављу помажу другима и који подвигом трајно себе приближавају Богу.

На Литургији су својим торжественим појањем одговарали матуранти Богословије Светог Саве. Они су након Литургије на тераси Митрополитовог конака за ученике школе „Стефан Дечански“ отпевали неколико духовно-родољубивих песама.

Након тога је за сву децу организован доручак на тераси топчидерског конака а затим обилазак ризнице топчидерске цркве и топчидерског парка љубављу и пажњом г. Жељка Јовановића, апсолвента Православног богословског факултета у Београду.

Извор: Топчидерска црква