Манастир Јовање прославио храмовну славу
21. January 2016
Јовандан у Цетињском манастиру
21. January 2016

Јовањданска свечаност у Владичанском дому у Ваљеву

Епископ Милутин прославио крсну славу

Лета Господњег 2016. навршава се десет година од формирања Епархије ваљевске, којом од почетка управља Преосвећени Епископ Милутин (Кнежевић). Мудро и с много љубави за богомповерено му свештенство и верни народ. Празник Сабора Светог Јована Крститеља – крсна слава Владике Милутина увек је прилика да се заједно са њим помолимо небеском му заштитнику.

-Нека молитва Светог Јована Претече буде у помоћи нашем владики Милутину, да га Господ крепи и чува, да што дуже буде глава наше епархије – мале Цркве у оквиру Српске Православне Цркве. Да нас бодри и снажи својим молитвама, благословима и мудром речју, да сви задобијемо Царство небеско, поручио је у честитки приликом ломљења славског колача архимандрит др Никодим (Богосављевић), старешина манастира Рибнице и Голупца.

Молитва у капели Владичанског дома заиста у сваком трену била је испуњена љубављу и радошћу. Да их умноже са владиком Милутином дошли су градоначелник Ваљева Станко Терзић, командант касарне „Војвода Живојин Мишић“ пуковник Љубиша Стошић, начелник Полицијске управе Ваљево Саша Марковић, привредници Видоје Вујић, Војин Ђорђевић и Александар Рајевац, директорка Завода за јавно здравље др Марија Гавриловић, добротворка храма Светог Нектарија Егинског Наталија Ковачевић, свештенство и свештеномонаштво, као и бројни пријатељи и сарадници ваљевског архијереја. Такође, велику радост домаћину учинили су Митрополит загребачко љубљански г. Порфирије (Перић) и игуман српске Царске Лавре Хиландара архимандрит Методије (Марковић), упутивши му честитке крсне славе телефоном.

Сабрање је завршено трпезом љубави у Владичанском дому.

Извор: Епархија ваљевска, www.spc.rs