Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј присуствовао је 10. новембра 2016. године у Православном центру у Шамбезију поред Женеве редовном годишњем састанку православних епископа за Швајцарску.

Састанку су присуствовали грчки архијереји Јеремија и Макарије, антиохијски епископ Игњатије, руски епископ Нестор, српски епископ Андреј и румунски митрополит Јосиф. У пратњи владике Андреја на овом радном сабрању били су и свештеници Богољуб Поповић из Лозане и Александар Ресимић из Женеве.

Тема састанка била је заједничко представљање Православних Цркава пред властима ове државе као и добијање бољег правног статуса на кантоналном нивоу. Након састанка за учеснике је приређен свечани ручак у Православном центру у Шамбезију, а након тога је епископ Андреј поразговарао са српским студентима који похађају ову високошколску установу.

Пред полазак, служен је помен митрополиту Дамаскину, дугогодишњем добротвору и познанику владике Андреја, који је сахрањен у порти Православног центра.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска