Ученици трећег разреда Основне школе „Свети Сава“ у Бајиној Башти одржали су у 28. децембра 2016. године добротворну божићну приредбу у сали биоскопа у Бајиној Башти.

Ђаци су се на часовима верске наставе и грађанског васпитања пажљиво припремали да својим суграђанима улепшају празнике, али и да прикупе неопходна новчана средства за помоћ свом другару Деспоту Лазићу који од рођења болује од неизлечиве болести. Организацију приредбе помогла је Црквена општина Бајина Башта.

Ђаци су на веома дирљив, али и шаљив, начин посведочили колико су нам у животу важни вера и поверење у Господа, да се без другарства и честитости тешко израста у доброг човека, да је себичност ништавна и да једино љубав све проблеме решава.

Сала градског биоскопа била је препуна те вечери. Низали су се аплаузи, а највећи од свих био је намењен главном јунаку вечери малом Деспоту Лазићу који је и сам са другарима рецитовао са бине, упркос болу и ранама. Поред новчаних средстава која су прикупљена у значајној мери, прикупљани су и слаткиши за божићне и новогодишње пакетиће намењене деци са посебним потребама која похађају ову школу.

вероучитељ Ана Црепуљаревић

Извор: Епархија жичка