Књижевно друштво Раковица у сарадњи са Центром за културу и образовање Раковица расписује конкурс за десети Међународни сабор духовне поезије. Право учешћа имају сви песници који пишу на српском језику. Учесници достављају по једну песму (до 32 стиха) под шифром. Избор најбољих радова извршиће стручни жири који ће прогласити резултате и рангирати их на прво, друго и треће место. Најбољи песници биће награђени златницима са ликом Светог Саве. Жири ће одабрати и три песме за похвалу.

Од најбољих радова биће објављен зборник Десети Међународни сабор духовне поезије. Место и време одржавања Сабора: Порта манастира Раковице, Мала Госпоjина. 21. септембра 2020. године у 11 часова, или Центар за културу и образовање Раковица.

Радове слати у штампаној форми или електронски. У штампаној форми у три примерка, ћирилица, у посебној коверти послати решење шифре на адресу: Књижевно друштво 11090 Раковица, Србија, Ул.  Мишка Крањца 7, са назнаком: за Сабор. У електонској форми, ћирилица, послати нја е-mail: kdrakovica@gmail.com

Конкурс је отворен до 30. јуна 2019. године. Контакт телефон: 063/8090243.

Извор: КД Раковица