Митрополит Амфилохије позитиван на корона вирус, добро се осјећа и стабилног је здравственог стања

Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије ушао је 6. октобра 2020. године у цетињску Болницу Данило I ради рутинске здравствене контроле а поводом планирања његових предстојећих пастирских активности.

Претходне дане, Митрополит је провео у кућној изолацији и под непрекидним љекарским надзором. Иако је данас утврђено да је његово опште здравствено стање уредно (без значајнијих потешкоћа), а он се лично добро осјећа, ковид-тест је потврдио да је Владика инфициран овим вирусом, па је баш из тих разлога, он превезен у КБЦ Подгорица. Тамо ће, због повољнијих услова лијечења, бити смјештен све док траје инфекција. Опште мишљење љекара је да је Митрополитово здравствено стање, с обзиром на позитивни резултат поменутог теста, сасвим стабилно и под контролом.

Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије и јутрос, 7. октобра 2020. године,  стабилног је здравственог стања, ноћ је провео мирно и добро се осјећа. Под сталном је бригом љекара у Клиничком центру Црне Горе гдје је јуче смјештен након што је утврђено да је позитиван на коронавирус. Позивамо браћу и сестре на усрдну молитву пуну вјере и љубави за Митрополитово што скорије оздрављење, као и за здравље и напредак свих обољелих.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који се од синоћ налази на болничком лијечењу због коронавируса, провео је дан у добром расположењу и стабилног је здравственог стања, саопштили су за наш портал из Клиничког центра Црне Горе. Митрополитово опште стање је добро, без повишене тјелесне температуре и са веома високим процентом сатурације. То су параметри који указују на нормалан ток опоравка. Митрополит се захваљује свима на бризи и љубави уз жеље и молитве да Бог узврати Својом љубављу свима дарујући добро здравље и напредак.

Обзиром да се у разним медијима и друштвеним мрежама појављују непровјерене, непотпуне и понекад неистините информације у вези са здравственим стањем митрополита Амфилохија, молимо све да не насиједају на такве шпекулације и да прате портал Митрополије који једини има директну комуникацију са љекарима и у договору са њима саопштава потпуне и тачне информације.

Из Митрополије црногорско-приморске

Извор: Митрополија црногорско-приморска