У суботу, 6.октобра 2018. године, нешто после 16 часова, кивот с моштима туманских чудотвораца Зосима и Јакова приспео је у Николајевску цркву у Земуну. Храм, који се обнавља по благослову Његове Светости Патријарха српског Иринеја, испунио је верни народ из Београда, али и са стране. У порти је приређен величанствен дочек и христољубиви народ је на рукама унео кивот са моштима туманских светитеља.

После обраћања оца Драшка и прочитаног акатиста, кратко житије о Светима Зосиму и Јакову казивао је архимандрит Димитрије Тумански, поткрепљујући казивање о исцељењима болесних у нашем времену.

У суботу, 13. октобра 2018. године, после вечерње службе и акатиста отац Рафаило (Бољевић) одржаће предавање. У недељу, 14. октобра, на дан Покрова Пресвете Богородице извршиће се света тајна јелеосвећења с почетком у 17 часова.

Верни народ може се поклонити светим моштима сваког дана до 20. октобра 2018. године. Акатист ће бити служен сваког дана у 17 часова. Четвртком се служи акатист Светом Николају Мирликијском.