Одељење за комуникације Народне банке Србије у сарадњи са Верским добротворним старатељством традиционално сваке године организује прикупљање помоћи за најугроженије грађане главног града. Од 16. до 18. априла Београђани који су желели да учествују у акцији могли су да донесу помоћ на пунктове Народне банке на Славији и у улици Краља Петра.

Помоћ корисницима Црквене кухиње овог пута састојала се у одећи за одрасле и децу свих узраста, постељини, шољама и пешкирима. Да је акција и ове године наишла на добар одзив социјално одговорних грађана видело се 18. априла приликом предаје помоћи у просторијама Верског добротворног старатељства. Том приликом запослени у Одељењу за комуникације Народне банке Србије сусрели су се са челницима Верског добротворног старатељства јерејом Владимиром Марковићем и ђаконом Браниславом Јоцићем, који су изразили захвалност што Народна банка годинама препознаје труд Српске Православне Цркве да се олакша свакодневица онима који којима је помоћ потребна.

Делегација Народне банке имала је прилику да се сусретне и са корисницима Црквене кухиње, који су и сами помагали у истоварању помоћи коју су банкари донели. Сви су се сложили да оваква врста помоћи од стране државних институција посебно доприноси ширењу свести и подстиче грађане да чешће помажу, док Народна банка планира покретање још оваквих акција у којима ће позивати своје запослене, али и све оне који су прилици да неком другом олакшају живот.

Извор: ВДС