Приликом недавне посете Одељењу за аудиолошку рехабилитацију деце, благословом Његове Светости патријарха српског г. Иринеја, Његово Преосвештенство Eпископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха, на лицу места се упознао са тешким условима рада ове врло важне медицинске установе у којој се врши дијагностиковање и рехабилитација деца са оштећењима слуха и говора.

Том приликом, владика Арсеније у разговору са начелницом је обећао да ће се братство храма Светог Саве потрудити да донацијом помогне овој установи, како би медицинском особљу и деци олакшали услове за рад.

Поводом Божићних и новогодишњих празника, на празник Светог Василија Великог 14/1 јануара 2016. године, Његово Преосвештенство Eпископ г. Арсеније у пратњи свештеника Предрага Продића, на чијој парохији се налази ова медицинска установа, донирао је поклоне деци. Велика радост деце и њихових родитеља је настала у овом лечилишту, када је владика Арсеније донео дарове, у којима су се нашле играчке разних дидактичких, едукативних карактера: мноштво музичких инструмената, трубе, гитаре, куле, дрвене слагалице, едукативне игре, рачунаљке, алати, бојанке, бојице, фломастери и још много тога. Деца су се окупила око Владике и на њиховим лицима као и на лицима њихових родитеља су се могли видети велики осмеси као и труд лекара, јер су сва деца почела кроз игру да комуницирају међусобно, што је и смисао постојања ове медицинске установе.

У име присутне деце, Његовом Преосвештенству је захвалио дечак Алекса (6) који је проговорио у овој установи, давши том приликом епсикопу Арсенију цртеже Светог Саве и Светог Василија Острошког које су нацртали Тијана, Маша,Стефан, Машан, Катарина, Оља, Хелена, Борис и сам Алекса.

Неизмерну захвалност на бризи и пажњи Српске Православне Цркве према овом Одељењу за аудиолошку рехабилитацију деце, које се налази у улици Светог Саве бр.14-16, изразили су и начелница др Бранка Микић и гђа Даница Мирић са осталим лекарима и сарадницима. Владика Арсеније је захвалио домаћинима на гостопримству и најавио за пролеће могућност организовања донаторске вечери у крипти храма Светог Саве, како би указали и осталим људима добре воље да помогну овој деци, јер је то заиста неопходно.

Извор: www.spc.rs