Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј началствовао је 20. септембра 2020. године, светом архијерејском Литургијом у храму Светог великомученика Пантелејмона у Миријеву.

У молитвеном присуству старешине храма свештеника Зорана Радојевића, саслуживали су јереји Јован Јефтинић, Стеван Вукић, Борисав Петрић и Вукашин Теофиловић, протођакон Стеван Рапајић и ђакони МилојкоТопаловић и Никола Мићаковић кога је Патријарх том приликом рукоположио у чин презвитера.

Новорукоположени свештеник Никола Мићаковић саслужитељ је олтара храма Светог Пантелејмона од 2019. године, када га је, на Благовести, у ђаконски чин рукоположио патријарха Иринеја током свете архијерејске Литургије у београдској Саборној цркви где је службовао као помоћник свештеника и појац препознатљивог и ванредног гласа. Завршио је Богословију у Крагујевцу и Православни богословски факултет Универзитета у Београду. Родом је из Шумадије, из села Коњуше код Горњег Милановца, у околини манастира Враћевшнице уз чије је сестринство духовно узрастао. У светој тајни брака са Јованом 2018. године су добили сина Петра, а две године касније сина Лазара.