Његова Сетост Патријарх српски г. Иринеј служио је 11. октобра 2020. године свету архијерејску Литургију у храму Светог Јована Владимира у Медаковићу.

Саслуживали су архијерејски намесник београдски други протојереј-ставрофор Бранко Топаловић, парох храма Светог Саве јереј Драган Шовљански, парох храма Светог апостола Марка јереј Александар Лучић, протонамесник Игор Лукић, протођакон Стевица Рапајић и ђакони Мирослав Митровић и Милојко Топаловић.

У току свете Литургије Његова Светост Патријарх је одликовао високим одликовањем орденом Светог краља Милутина добротворе г. Стевана Мицића и г. Жарка Ристића. Граматом Његове Светости одликовани су чланови Управе храма Светог Јована Владимира: г. Далибор Ђукић, дипломирани теолог и професор на Правном факултету на катедри за Црквено право; г. Милорад Пуцаревић, дипломирани машински инжењер; г. Владан Аксентијевић, директор логистике Анкора Нова; г. Андрија Бојанић, дипломирани политиколог за међународне послове и секретар за културу у Управи Града Београда; г. Владимир Ђорђевић, руководиоц јавног осветљења и енергетике Града  Београда; г. Бојан Јаношевић, специјалиста интерне медицине.

Због активног присуства у животу храма, труда и залагања као и пружања материјалне помоћи одликовани су г. Зоран Благојевић, прислужитељ при храму; г. Милош Медић, извођач  радова на изградњи капеле; гђа Љубица Бошњак, архитекта и пројектант храма и капеле; гђа Александра Краговић, предузетник; г. Филип Кошанин, предузетник; г. Ђорђе и г. Славиша Ногоштић, предузетници; г. Саша Јоксимовић, предузетник; г. Славко Бошковић, предузетник; г. Дејан Тошић, грађевински инжењер; г. Петар Ковачев, инжењер електротехнике и рачунарства,

После свете Литургије Његова Светост Патријарх је освештао новоизграђену капелу за паљење свећа у порти храма и том приликом захвалио свим добротворима који су то богоугодно дело својим трудом подржали. Капела је саграђена по пројекту гђе Љубице Бошњак, а главне радове изводио је г. Милош Медић. Иако је време било тешко и незахвално за било какве инвестиције, захваљујући горе поменутим добротворима као и свим парохијанима, дело, које је поред свега постојећег употпунило прелепи анбијент порте, приведено је крају. Сам храм Светог Јована Владимира по својој лепоти и изгледу, организованом црквеном животу свакако се уздиже у ред најлепших београдских храмова. У њему се осећа позитивни дух, мир и спокој што представља мирну оазу за многобројне вернике који посећују света богослужења. Посебан украс светог храма су деца која са својим родитељима присуствују светим Литургијама и причешћују се на истим. Прави одмор за душу је призор кад после свете Литургије порту испуни дечји жагор и права иконска радост. По свему се види да братство тог светог храма, на челу са младим старешином протонамесником Миланом Марићем, озбиљно брине о повереном им стаду што се свакако може чути и од њихових парохијана.

-Сав наш успех стоји у молитвама Светог краља Јована Владимира и очинским благословима Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, који увек са очинском љубављу благослови сваку нашу добру намеру. Живот овог светог храма давно је започео тадашњи старешина Јован Благојевић, после њега наставио отац Драган Шовљански, а ми, садашње братство, само настављамо оно што су њаша браћа свештеници пре нас чинила и трудимо се да ова светиња буде све лепша и да са поносом носи име великог Божјег угодника Свегог краља Јована Владимира, поручују неуморни чланови свештеничког братства храма у насељу Медаковићу.