Јовандан у манастиру Дуга
20. January 2017
Прaзник Светог Јована Крститеља у Новом Саду
22. January 2017

Патријарх Иринеј примио ученике ОШ „Уједињене нације“

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 21. јануара 2017. године у Патријаршији српској у Београду ученике петог разреда Основне школе Уједињене нације у београдском насељу Церак Виногради са наставницом ликовне културе Славицом Тодорић.

Ученици су представили своје цртеже са ликом Господа и Спаситеља нашег Исуса Христа. -У нашој ликовној радионици насликали смо 33 иконе на тему Христос Пантократор – Извор Вечности у славу Рођња Господа нашег и Његовог Крштења – Богојављања. На овај начин желимо да искажемо нашу чврсту истрајност у узрастању у хришћанским врлинама, следећи пут нашег Учитеља Господа Исуса Христа, јер је Он наш Пут, Истина и Живот, поручила је наставница Славица Тодорић.

Круна сусрета била је беседа Патријарха српског г. Иринеја, који је похвалио труд и ревност ученика и наставника. -Дивно је и дирљиво видети ваше радове настале са толико љубави, труда и вере. Бог вас благословио и чувао, поручио је Патријарх.

Пријему су присуствовали многобројни родитељи ученика, њихови наставници, као и ђакон Драган Танасијевић, светлописац Информативне службе, и ђакон др Александар Прашчевић из Одељења за међуцрквене послове Светог Архијерејског Синода.