Манифестација „Божићно сеоце код Храма” од 4. до 28. јануара 2018. године

Даривање је радовање са обе стране. (владика Николај)

У предивном амбијенту цркве Светог кнеза Лазара, крипти заветног храма посвећеног нашем просветитељу и учитељу Светом Сави, у претпразништву Рођења Богомладенца Христа, 4. јануара 2018. године, марљиви трудбеници из Верског добротворног старатељства и редакције часописа за децу Светосавско звонце спремили су пакетиће за децу из вишечланих породица, као и корисницима услуге Црквених народних кухиња и штићеницима домова за незбринуту децу.

Његова Светост Патријарх је, заједно са уваженим гостима из државне и градске власти и јавним личностима, поделио преко 1.300 божићних пакетића. Подели је претходио пригодан програм у којем је учествовао хор Звонце. Потом је Патријарх српски г. Иринеј отворио, у пратњи Репрезентативног оркестра Гарде Војске Србије, манифестацију Божићно сеоце код Храма, која се први пут одржава у Београду, на платоу испред храма Светог Саве на Врачару, и трајаће до 28. јануара. 2018. године.

У име председника Републике Србије г. Александра Вучића, посетиоце је поздравио генерални секретар Председника г. Никола Селаковић, који је изразио наду да ће Божићно сеоце код Храма постати будуће срећно светковање српског народа.

Отварању манифестације присуствовали су и председник Скупштине Републике Србије гђа Маја Гојковић, директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама др Милета Радојевић и представници Града Београда: градски менаџер г. Горан Весић, заменик градоначелника Београда г. Андреја Младеновић, председник Градксе општине Врачар др Милан Недељковић, настојатељ храма Светог Саве архимандрит Стефан (Шарић) са братством Храма, као и многобројне јавне личности, уметници, спортисти, посетиоци, родитељи и деца.

На свечаном отварању наступили су Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије, Дечји хор Растко при храму Светог Саве, Слободан Тркуља и етно-група Траг.

Извор: Храм Светог Саве