Календар ЦРКВА 2016
9. January 2016
Молитвено сећање на жртве Чурушке рације
9. January 2016

Патријарх српски Иринеј посетио ТВ Храм

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј посетио је 3. јануара 2015. године просторије ТВ Храм у Светосавском дому на Врачару.

У пратњи Његове Светости налазио се Проесвећени Епископ топлички г. Арсеније. О припреми и опремању простора за рад ТВ Храм патријарха Иринеја упознао је одговорни уредник протојереј-ставрофор Стојадин Павловић са сарадницима који су учествовали у припремним пословима и који ће радити у овој телевизији. Његова Светост је благословио почетак емитовања експерименталног програма ове црквене телевизије преко кабловске ИПТВ мреже. Са речима патријарашког благослова програм ће и започети на Бадње вече од 17 часова. Интервју, који ће са патријархом Иринејем начинити Марина Рајевић Савић, део је програмског садржаја планираног за дан Рођења Христовог.

У оквиру празничне програмске шеме која ће трајати од Божића до Нове године, уз одговарајући садржај биће приказани и извештаји о прослави Божића у Београду и другим епархијским центрима Српске Цркве, као и у осталим помесним Паравославним Црквама. Од Нове године програм на ТВ Храм имаће своју редовну шему која ће бити спој продукције ове телевизије и програма добијеног од других телевизија и продукција.

Извор: www.spc.rs