Волонтери Верског добртоворног старатељства посетили су 5. фебруара 2017. године посетили Дом за смештај одраслих и старих лица у Диљској.

Били су то пријатни тренуци за волонтере ВДС-а и за људе који бораве у овој установи. То је се могло лако „очитати“ на лицима људи жељних разговора, лепих речи, позитивне атмосфере. Поред присећања на дане када су боравили далеко од овог места и прича о родном крају, сада у туђини и  углавном недоступан и њиховим потомцима, било је прилике и за понеку шалу и дискусију, све у циљу финог пријатељског недељног разговора.

Уследио је растанак са жељама за поновним сусретом и присећамо се шта каже Свети Владика Николај: -Сада вас молим, браћо мила, останите и надаље такви прави људи, истински Хришћани и родољуби до краја. Мисаону и молитвену свезу с Богом никако не прекидајте. Братску помоћ држите и узајамну помоћ друг другу указујте.

Овај текст завршићемо речима патријарха Павла, које је написала Љиљана Живановић на оном папиру по завршетку своје песме: Не морамо се слагати, али се морамо поштовати.

УТЕХА

На поклон сам добила крстић, икону и свећу
из Јерусалима са гроба Христовог,
у знак захвалности уз Божју помоћ
настаје и песма ова,
за сећање ова песма нек остане.
На Митровдан 2016.
4земљакиња из ВДС-а мени поклон пружи,
ова песма светом нека кружи
на крстићу и икони „Јерусалим“ пише,
болна душа више не уздише.
Лице су ми наквасиле сузе,
цело тело радост ми обузе.
У дому сам, и кад ми је тешко
ја крстић пољубим
а икону на груди прислоним ,
свећу држим, Богу се помолим.
Бог услиши тад молитве моје!
Мудрих изрека се сетим
и у песмама полетим.

Ову песму је написала Љиљана Живановић, која своје пензионерске дане проводи у Дому за смештај одраслих и старих лица. Љиљана је са пуно љубави и захвалности предала папир на којем је написала ове стихове волонтерима ВДС-а.

Извор: ВДС