Дечански архиђакон Кирило рукоположен у чин јеромонаха.

Празник Света Три Јерарха свечано је прослављен у манастиру Високи Дечани светом архијерејском Литургијом коју је служио Преосвећени Епископ рашко-призренски г. Теодосије уз саслужење дечанских свештеномонаха и протојереја Слободана Ђорића из Призрена.

Литургију су певали заједно дечански монаси и призренски богословци. На светој Литургији Епископ је рукоположио дечанског архиђакона Кирила (Ђорђевића) у чин јеромонаха. У својој беседи владика Теодосије је подсетио на узвишеност свештеног служења којим се новорукоположени клирик не само уводи у ново достојанство, већ и позива на још већи труд и жртву у служењу Богу.

Узвикујући Достојан! присутни у цркви узносили су молитве Господу да јеромонаха Кирила удостоји да свој свештени чин носи часно и достојно и да се удостоји награде коју је Господ наменио својим верним слугама и служитељима светог олтара.

На крају Литургије отац Кирило је поделио нафору и благослов свим верницима, међу којима су били и чланови његове породице и више пријатеља дечанског братства који су дошли на овај празник да заједно са Владиком и монаштвом поделе радост празника и увођења новог јеромонаха Кирила у презвитерски чин.

Извор: Епархија рашко-призренска