БЕОГРАД – Телевизија Српске православне цркве „ТВ Храм“ почеће са емитовањем редовног програма на Божић 2016. године, а програм це се емитовати из студија у Светосавком дому при Храму Светог Саве на Врачару. Радио-телевизија Војводине је програмски партнер ТВ Храм, а како је речено на конференцији за медије, ТВ Храм жели да оснажи православну културу у српском народу. …
Модеран телевизијски студио величине 150 квадрата биће место одакле ће се свакодневно новинари ТВ Храм обраћати гледаоцима, а сигнал ће се емитовати путем кабловске телевизије и преко система Телекома Србија и Поште Србије.

Програм ће бити разноврстан, а обухватаће теме од културе, преко сарадње са Српском Академијом наука у уметности, па до праћења активности Српске Православне Цркве.

ТВ Храм сарађује са свим верским телевизијским станицама православних народа из Русије и Грчке, али и са још 15 ТВ станица у региону.

Други телевизијски студио ТВ Храм налазиће се у крипти Храма Светог Саве, која се управо осликава фрескама и постаје предиван простор у највећем православном храму у југоисточној Европи.

Извор: www.rtv.rs