Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан одржао је 27. новембра 2018. године у просторијама при храму Светог кнеза Лазара у Александрији радни састанак свештенства, вероучитеља и учитеља парохијских и државних школа сиднејског намесништва.

Састанку је предходило вечерње богослужење. После поздравног слова Његовог Преосвештенства, који се осврнуо на значај рада са децом унутар мисије Српске Православне Цркве на Петом континенту, координатор за верску наставу у Сиднеју протонамесник Немања Мрђеновић одржао је предавање о значају и задацима просвете и образовања али и одговорности свих оних који су укључени у рад са децом.

После предавања, Епископ се појединачно упознао са свим учитељима и вероучитељима изразивши захвалност за дело које чине у изграђивању свете Цркве и очувању светосавског наслеђа. Био је то први у низу од предвиђених састанака, а изражена је жеља да вероучитељи и учитељи буду укључени у организовање прославе јубилеја 800 самосталности Српске Цркве.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска