Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, храм Светих апостола Петра и Павла у Топчидеру и ове године посебно свечано прославља храмовну славу.

Литургијско сабрање на дан празника, 12. јула 2017. године, почеће у 8,30 часова, када ће бити служена света архијерејска Литургија. Домаћин славе ове године је г. Владимир Марјановић са породицом. У поподневним часовима, од 17,30 часова, у порти Петропавловског храма у Топчидеру биће одржан концерт на коме ће наступити велики број реномираних српских извођача, различитих музичких жанрова.

Концерт ће својим бриљантним гласом отворити Дивна Љубојевић и „Мелоди“, а вече ће се наставити наступом Марије Брајковић (сопран) и Радослава Спасића (пијаниста) из класе проф. Вере Миланковић. Певачка група „Моба“, својим карактеритичним, традиционалним стилом певања, извешће неке од најлепших српских изворних песама, а Миодраг Миша Близанац ће са квартетом „Исон“ интерпретирати старе српске родољубиве песме. Музичар и теолог Небојша Мастиловић ће са Владимиром Антићем изводити ауторске духовне песме у савременијем аранжману. Позиву за учешће на концерту су се као и прошле године одазвали група „Цијук“, затим позната уметница Лена Ковачевић, Небојша Антонијевић Антон (из групе „Партибрејкерс“) и група „Неверене бебе“.

Концерт се одржава у организацији братства храма Светих апостола Петра и Павла у Топчидеру, на челу са старешином, јерејем Владимиром Марковићем, а уз подршку Радија „Слово љубве“ Архиепископије београдско-карловачке.

Извор: Радио Слово љубве