Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је 22. маја 2019. године, поводом празника Преноса моштију Светог оца Николаја, храмовне славе манастира Врањине са свештенством свету службу Божју у тој древној немањићкој светињи на Скадарском језеру. 

После Литургије, Владика је предводио литију око храма, одслужио помен оснивачима, ктиторима, добротворима и приложницима древне светиње, као и њеним, почетком фебруара трагично пострадалим, поклоницима Дарку Вујошевићу, Ратку, Јани и Нини Кумбуровић.

-У овом свијету, у свеукупној Божјој творевини, а и у нама људима, све у знаку Свете Тројице. Све у себи носи тај печат тројичности. Сунце које нас грије, и оно је тројично. Ваздух и вода и земља, и то је тројичност без које не би било живота на земљи. Људска природа има ум, осјећање и вољу. И то је тројичност. Душа и тијело и ум човјеков – и то је тројичност коју је Бог уградио у људску природу. Зато је и служба Божја, којом прослављамо Бога, у знаку благосиљања Царства Оца и Сина и Духа Светога, у знаку Часнога крста кога стављамо на своје биће у име Оца и Сина и Духа Светога, рекао је митрополит Амфилохије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска