На дан када се наша Света Црква молитвено сећа Светог Симеона Мироточивог,  26. фебруара 2018. године, Хуманитарна организација Стара Рашка је прославила своју крсну славу у храму Светог Димитрија у Новом Београду.

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је чин резања славског колача, коме су поред осталих присуствовали и генерални секретар Председника Републике Србије г. Никола Селаковић, и директор Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама при Министарству правде Владе Републике Србије др Милета Радојевић. Преосвећени Епископ Атанасије је у име Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, Епархије милешевске и у своје лично име честитао крсну славу члановима ове човечне и човекољубиве организације пожелевши им успех у даљем раду чији је циљ стварање добрих услова за бољи живот људи у Старој Рашкој.

Затим је у ресторану Маринада уприличен свечани славски ручак, а домаћин овогодишње славе био је г. Бранислав Баћовић, власник предузећа Транспортшпед из Београда. Госте су поздравили г. Војин Вучићевић – извршни директор ХО Стара Рашка, домаћин славе г. Бранислав Баћовић и председник Управног одбора ХО г. Милован Ивановић. Славски ручак су својим присуством увеличали министар државне управе и  локалне самоуправе Владе Републике Србије г. Бранко Ружић; генерални директор Србијагаса г. Душан Бајатовић; академик Матија Бећковић и истакнути гламац г. Иван Бекјарев.

У вечерњим часовима у свечаној сали градске општине Нови Београд одржана је изборна скупштина ХО. На почетку седнице приказан је филм Година пунолетства, који је својеврсна ретроспектива рада ХО Стара Рашка у претходних осамнаест година. Присутнима су се обратили председник општине Прибој г. Лазар Рвовић, председник општине Сјеница г. Хазбо Мујовић и председник општине Нова Варош г. Радосав Васиљевић.

На седници су усвојени извештаји о раду Надзорног одбора и финансијском пословању ХО. Уручен је и већи број признања правним и физичким лицима у више категорија.

За посебан допринос у сарадњи са Организацијом у протеклих осамнаест година и  изузетну подршку Организацији у остваривању њених циљева и задатака  Златну плакету су добили компанија Тоза Марковић из Кикинде; СКУД Свети Ђорђе из Станчева у Румунији;  и СКУД Ђоко Патковић из Боботе код Вуковара у Хрватској.

Установљену награду Гордан Ранитовић ове године, према оцени жирија је добио истакнути новинар г. Бранко Станковић, аутор популарне емисије Квадратура круга.

Награда најбољим студентима из Рашке области на Београдском универзитету у вредности од по 20.000 динара додељена је г. Николи Мартаћу из Новог Пазара, студенту мастер студија на Шумарском факултету, и г. Недиму Турковићу из Сјенице, студенту друге године Пољопривредног факултета. Финансијску подршку у износу од 10.000 динара добила је студент друге године Пољопривредног факултета гђица Марина Терзић из Прибоја.

У складу са статутом, разрешени су досадашњи а изабрани нови чланови Управног и Надзорног одбора ХО Стара Рашка.

Извор: Епархија милешевска