Хуманитарна акција студената Богословског факултета и Светосавског звонца

Студенти Православног богословског факултета Универзитета у Београду посетили су 18. децембра 2015. године Болницу за церебралну парализу и дечју неурологију у београдском насељу Браћа Јерковић, где су смештени ученици Основних школа „Миодраг Матић“ и „Др Драган Херцог“. Хуманитарна акција под називом „Свети Никола поклоне дели“ организована је на Православном богословском факултету трудом студената на челу са координатором за хуманитарни рад г. Стефаном Зељковићем. Током двомесечног прикупљања играчака и слаткиша, акцији су се прикључили и чланови редакције Светосавског звонца, званичног гласила Српске Православне Цркве за децу, који су несебично донирали своје издаваштво и на тај начин употпунили садржај дечјих пакетића.

Диван гест у току трајања хуманитарне акције учинили су и студенти Католичког богословског факултета из Сплита који су донирали пакет слаткиша, сведочећи да је филантропија поље на коме се превазилазе све разлике.

Укупно је припремљено 90 пакетића за малишане оболеле од церебралне парализе. Уочи празника Светог Николе представништво студената Православног богословског факултета их је уручило радосној деци чији су осмеси и срећа говорили више од хиљаду речи. Том приликом студентима је у име болнице и особља срдачно захвалио директор мр Зоран Андрејић изразивши захвалност Православном богословском факултету и свим учесницима који су подржали хуманитарну акцију.

Извор:  Светосавско звонце www.zvonce.spc.rs, www.spc.rs