У недељу по Богојављењу Његово Преосвештенство г. Јован служио је свету архијерејску Литургијује у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу.

На малом Входу, Епископ је рукопроизвео у чин чтеца г. Радована Мирковића, пензионера из Аранђеловца, а потом су и он и дугогодишњи чтец Владимир Србљак од Архијереја добили благослов за ношење орара. Његовом Преосвештенству су саслуживали архијерејски намесник орашачки протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереји-ставрофори Милија Живанчевић и Драгомир Кеџић, протојереји Љубиша Ђураш и Милован Ранковић, протонамесници Слободан Раковић и Бранислав Борота, јереји Александар Миловановић, Иван Теодосић и Милош Мијатовић, протођакон Иван Гашић и ђакон Немања Искић.

После свете Евхаристија, епископ Јован је удостојио теолога Илију Нагулића и његову породицу да му крсти сина Стефана у Раниловићу. Епископ Јован је након крштења поучио кума и присутни народ значају свете тајне Крштења и говорио је о њеном сотириолошком значају и величини значаја институције кума и његовим обавезама ка новокрштеном.

Истог дана у поподневним часовима у организацији Основне школе „Свети Сава“ одржана је прослава школске славе литијом кроз град под називом „Светосавска свита“. Светосвска свита је одржана по девети пут и ове године. У њој су учешће узели ученици и радници ове основне школе. Литију кроз град је по четврти пут и ове године предводио Преосвећени Епископ шумадијски г. Јован. Шетња је традиционално завршена на отвореној сцени „Мермер и звуци“ у парку Буковичке бање. Присутнима се обратио директор школе, а потом и епископ Јован. После уводних речи одржана је приредба у којој су учествовали ученици ове основне школе. Као и претходних година и ове су ученици са својим учитељима и наставнивима пренели поруку свим присутнима, а и целом свету : „Шетамо зато што не желимо да стојимо у месту, носимо витешку одећу зато што желимо витешку борбу кроз живот, осврћемо се на прошлост да не би изгубили будућност, тежимо животу у вечности, следимо Светога Саву“.

Извор: Епархија шумадијска, www.spc.rs