Градоначелник Београда г. Синиша Мали синоћ је у Старом двору организовао традиционални пријем поводом Савиндана, школске славе.

Пријему је, са благословом Преосвећеног Епископа топличког г. Арсенија, присуствовао ђакон др Александар Прашчевић, службеник Светог Архијерејског Синода одговоран у Одељењу за међуцрквене послове. Градоначелник г. Синиша Мали поздравио је окупљене просветне раднике који, према његовим речима, имају најлепши посао, да своје знање преносе на млађе генерације.

-Моја је дужност и задовољство да учиним све да деци обезбедимо што боље окружење, а да онда ви имате прави простор у коме можете своје знање и енергију да усмерите у њихову бољу будућност. Образовање наше деце зависи превасходно од вас, од тога како ви своје знање и енергију пренесете на њих тако ће они бити паметнији, образованији, способнији да у будућности лакше одговоре на све изазове и да се снађу у њиховим будућим каријерама, поручио је г. Синиша Мали просветним радницима.

-Држава и Град, додао је Мали, имају обавезу да младима направе простор да пронађу посао када заврше своје школе, те да им омогуће да своје снове могу да остваре у нашој земљи и граду.

Градоначелник је подсетио да је пре годину дана отворена нова Основна школа „Данило Киш” на Вождовцу, да је потпуно реконстуисана Основна школа „Иван Горан Ковачић” на Звездари и најавио да ће сутра бити отворена потпуно обновљена гимназију у Обреновцу која је била унуштена у мајским поплавама 2014. године. Он је подсетио да је Град Београд формирао Фонд за младе таленте са циљем да пружи помоћ ученицима, студентима и деци слабијег имовинског стања, који се истичу у научном и стваралачком раду.

Пријему су присуствовали и помоћник градоначелника Борко Милосављевић, секретарка за образовање и дечју заштиту Снежана Ђурић, њен заменик и помоћница Игор Раичевић и Елена Билић, директори основних и средњих школа, предшколских установа, као и представници Српске Православне Цркве.

Хор Музичке школе „Станковић” је на почетку пријема извео химну Светом Сави, а чланови Омладинског позоришта „Дадов” извели су рецитале Савиног монолога Десанке Максимовић и Беседу Светог Саве.

Извор: beograd.rs, www.spc.rs