На празник свеславног Васкрсења Господњег, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, заменик Епископа нишког, посетио је Дом за лица са посебним потребама у Кулини.

Дом Кулина је установа социјалне заштите чија је основна делатност смештај одраслих лица ометених у менталном развоју степена теже и тешке менталне ометености. Епископ Теодосије се најпре састао са директором мр Војканом Станојевићем и медицинским особљем ове установе, а потом обишао болне, даривао им васкршња јаја и упутио честитке и благослове поводом најрадоснијег празника Васкрсења Господњег.

На Свети и Велики четвртак Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије служио је свету Литургију у Саборном нишком храму, уз саслужење свештенства овог светог храма. У наставку служена је и света тајна јелеосвећења уз присуство многобројног верног народа. У поподневним часовима читано је дванаест страдалних Јеванђеља.

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски служио је Васкршње јутрење у Саборном храму у Нишу. На торжественој литији учешће је узео многобројни верни народ.

На празник Светлог Васкрсења Господа Исуса Христа, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије служио је свету архијересјку Литургију у Саборној цркви у Нишу. Саслуживало је свештенство овог светог храма, као и многобројни благочестиви народ.

Извор: Епархија нишка