Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки и администратор Митрополије дабробосанске г. Григорије уприличио је 2. маја 2016. године, на Васкршњи понедељак, Васкршњи пријем за представнике Цркава и вјерских заједница у БиХ, дипломатског кора и међународних организација, јавног и политичког живота БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ.

У пригодној бесједи владика Григорије је захвалио присутнима у сједишту Митрополије дабробосанске у Сарајеву. -Својим доласком указали сте част нашој заједници, која је, као што знате, у специфичним околностима у граду на Миљацки, рекао је владика Григорије. -Mолим се за мир, срећу и благостање људи свих вера и нација који овде живе, као и вас који сте овде у дипломатској служби. Исус Христос у сваком времену јесте и значи исто: мир и живот. Стога и моја данашња порука једино може бити порука мира и живота, истакао је владика Григорије.

Међу званицама су били представници других Цркава и вјерских заједница у БиХ,  посланици и делегати у Парламентарној скупштини БиХ, министри и замјеници министара у Савјету министара БиХ, представници власти Републике Српске и Федерације БиХ, као и представници политичког и јавног живота.

Васкршњем пријему у сједишту Митрополије дабробосанске у Сарајеву су присуствовали изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић, предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов као и други чланови дипломатског кора у БиХ.

Извор: Митрополија дабробосанска