Уснуо у Господу Епископ ваљевски Милутин
30. March 2020
Молитвени опроштај од владике Милутина
1. April 2020

ВДС: Храна и хигијенска средства корисницима Црквене кухиње

Пета недеља Васкршњег поста у Црквеној кухињи почела је радно. Од раног јутра је формиран дугачак ред редовних корисника кухиње, али и оних које је тешка ситуација изазвана деловањем корона вируса приморала да оброк за себе и своје ближње затраже у Црквеној кухињи.

Акцији Верског добротворног старатељства својим прилогом у виду хигијенских пакета придружила се и Фондација „Ана и Владе Дивац”. Као и до сада, у подели пакета намирница и хигијенских средстава и одржавању реда којим се обезбедило поштовање норми које је Влада Републике Србије донела ради сузбијања деловања корона вируса, учешћа су поред запослених у ВДС-у узели волонтери Црквене кухиње.

Током акције на пет пунктова Црквене кухиње подељене су намирнице за скоро све кориснике којих има око 2000, али и за велики број оних који су се по први пут појавили. Због ограничених количина намирница којима располажемо и немогућности да проверимо тачност података тим корисницима су дељени пакети довољни за седам дана за једну особу.

Верско добротворно старатељство ће наставити да подржава најугроженије становнике Београда поштујући све мере Владе Републике Србије.

Извор: ВДС