Дом Бежанијска коса који се налази у оквиру Геронтолошког центра Београдпрославио је 27. октобра 2017. године своју заштитницу Свету Петку. Међу гостима су били и представници Верског добротворног старатељства ђакон Бранислав Јоцић са сарадницима.

Око славске свеће и колача су се, као што би у свом дому, и ове године у великом броју окупили корисници Дома и они који о њима највише брину запослени у Дому. Свечаност је почела тропаром Светој Петки који је отпевао хор „Звон Католикон“. Протојереј-ставрофор Стеван Мрђен духовник Дома је пресекао славски колач уз појање ђакона Бранислава Јоцића и ипођакона Зорана Бобића.

Прота Стеван је честитао славу свима који су везани за овај Дом, управи на челу са гђом Вањом Талески, корисницима, лекарима, медицинским сестрама, социјалним радницима и свим запосленима и поздравио све госте. Издвојио је посебно своје сараднике г.  Дејана са супругом Јеленом, Рускињом, који му помажу при појању и богослужењу у капели Свете Петке и који довозе и одвозе оне који желе да присуствују богослужењу, напоменувши и то да они долазе са велике удаљености да би му помогли у богослужењу. Обраћајући се присутнима прота Стеван је врло топло говорио о Светој Петки једној од најпоштованијих светитељки у нашем народу и уопште.

Управница Дома гђа Вања Талески је честитала славу: -Желим вама који живите и нама који радимо још бољи и квалитетнији живот у Дому. Поздрављам госте који су дошли да уприличе овај наш тренутак и који ће неко својом речју, неко песмом учинити то за нас. Прво ћу најавити ђакона Бранислава Јоцића који заједно са својим пријатељима, ако могу тако да их назовем из ВДС-а и цркве Светог Александра Невског овде врло често долазе и посећују нас..

Ђакон Бранислав Јоцић је обраћајући се присутнима између осталог рекао: -Припала ми је част и задовљство да вас у име Верског добротворног старатељства хуманитарне организације Српске Православне Цркве од срца поздравим и пренесем благослове Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја који благосиља и стоји иза свих наших акција. Срећна слава управи и свима вама који боравите у овом Дому и радите у њему. И могу да кажем благо вама који имате оваку дивну светитељку за вашу заштитницу. Што се више молимо светитељима они су нам ближи. И када смо усамљени и кад нам је тешко треба да им се обраћамо као нашим најближима, као нашим пријатељима  јер они нас чују и могу нам помоћи.

Уследио је уметнички програм у коме су учествовали Лепомир Ивковић који је рецитовао „Славску молитву“ и „Здравицу“ Добрице Ерића, Драгана Вучичевић је отпевала песму „Петлови море појев“, Ивана Трмчић која је отпевала песму „Сини јарко Сунце са Косова“ и хор „Звон Католикон“.

Извор: ВДС