Његово Преосвештенство Епископ ваљевски, а некадашњи архијереј аустралијско-новозеландски, г. Милутин допутовао је 15. децембра 2016. године у Аустралију.

У епископовој пратњи налази се архимандрит Михаило (Биковић). На сиднејском аеродрому драге госте је дочекао Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан у пратњи верног народа и личних пријатеља епископа Милутина.

После дирљивог сусрета на аеродрому, у храму Светог кнеза Лазара у Александрији служена је доксологија којом је епископу Милутину и архимандриту Михаилу још једном, сада у већем броју, указана добродошлица. Доксологију, по речима епископа Милутина Славу Логосу, служио је протојереј-ставрофор Миодраг Перић уз саслуживање протођакона Петра Мракића и ђакона Александра Ивановића.

Епископ Силуан је поздравио госте рекавши да је њихов долазак врло значајан и радостан догађај за све вернике Српске Православне Цркве у Аустралији и да представља једно велико духовно окрепљење. Епископ Силуан је још једном  поручио да су православни Срби у Аустралији и Новом Зеланду само географски удаљени од Мајке Цркве, али молитвено и мислено увек уз Њу и Она уз њих.

Владика је саопштио окупљеном свештенству и народу вест којом је и сам био изненађен и одушевљен – вест да Митрополију аустралијско-новозеландску и Пети континент походе свете мошти Пророка ћелијског, аве Јустина. – Нема спасења и духовног напретка нашем народу српском док се не врати на пут ка Христу, на пут који је добро утабало и којем нас учи најсветије дете српско, Растко Немањић, Свети Сава, поручио је сабраном народу Владика.

Владика Милутин је, захваливши на топлим речима добродошлице, изразио радост и одушевљење због посете Светој Цркви у далекој Аустралији. Некада духовни отац, а сада брат и саслужитељ епископа Силуана, није могао да сакрије одушевљење и понос говорећи о љубави владике Силуана према лику аве Јустина Ћелијског. Том приликом је и открио низ несвакидашњих околности захваљујући којима је и донео овај неограничено драгоцен дар Епископу и Митрополији аустралијско-новозеландској, мошти аве Јустина.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска